" Niciun sacrificiu nu este dezonorant, cum este sacrificiul de a îngenunchia, de a nu (mai) fi tu însuţi ! "

(Viorica Ungureanu Bertea)

miercuri, 8 septembrie 2010

CONDITIA UMANA A UNUI NIMENI

Nimeni nu iti poate face rau daca nu ii permiti!!!(Ma)gandesc, cum, cat, de ce, cand, pentru cat timp, pentru care motive(e), si in virtutea carui destin am permis noi - romanii (de pretutindeni!!!) sa ni se faca rau!!!!!
Cat despre saracie, hm! Niciodata nu am fost un bogat! Dar minimumul de asigurare a existentei l-am impartit intotdeauna ...
Un suflet grandios, chiar daca este al unui individ extrem de stramtorat material, pana –poate- chiar la limita saraciei, poate straluci prin sine insusi, prin caracter, prin sinceritate, prin demnitate, verticalitate si neingenunchiere, prin doar dorinta de a fi fericit daca nu prin fericirea insasi, poate straluci doar daca stie cum se poate bucura ca Dumnezeu i-a acordat dreptul de a mai trai inca si inca si inca o zi, i-a dat sanatatea mintii, sufletului si trupuli inca si inca si inca o zi, i-a oferit dreptul de a fi firesc, natural, Uman(chiar daca extrem de circumspect) si, acest mare fapt nu este lipsit de relevanta!!!
Te poate imbogati chiar si numai felul de a fi, modul in care te adresezi oamenilor, simtirea cu care ii intampini, increderea pe care le-o acorzi, increderea de care te faci capabil, chiar daca vei descoperi printre persoanele pe care le consideri cele mai apropiate inimii si mintii tale, multe care te defaimeaza, care iti vor raul, care iti fac raul desi tu le dai tot ce consideri ca le este de folos(cuvinte curate, ganduri bune, usa ta deschisa permanent lor), persoane care toata viata lor te-au avut ca model de urmat sau care te-au invidiat pana la distrugere si carora tu le acorzi in continuare incredere, inca si inca si inca o sansa de a-si reconsidera atitudinea, conduita, sentimentele fata de tine!!!
Absenta dusmanilor te saraceste. Prin dusman devii! Prin dusmani te inalti, dovedind!!! Dovedindu-ti ce, cine, cum, pentru ce, pentru cine, pentru cat tims si de ce EXISTI!!!!
Nu odata in viata am simtit ca sunt foarte saraca prin comparatie!!! si ca datorita acestui fapt am permis multora poate mai saraci decat mine dar parveniti, sa imi puna etichete, sa imi “rastalmaceasca” sensul, sa imi redefineasca structura umana, sa vorbeasca in numele meu, sa decida in locul meu fara un acord prealabil volitional, sa incalce legile mele interioare pretinzand si apoi miseleste sa se erijeze, sa culeaga roadele muncii mele, sa ocupe spatiul meu, sa respire aerul meu, sa imi amprenteze in mod brutal, agresiv viata, sa imi ingreuneze somnul alcatuit moral, sa imi otraveasca mintea, sa imi incrimineze fiinta, sa imi ofere intrumente de ingenunchiere a persoanei umane care vreau sa fiu, de ingenunchiere a sinelui si sinei, a eului si, am trecut peste toate acestea cu umerii drepti prin lume, umerii atat de impovarati de durere, mi-am dobandit gloria minin umana: aceea de a fi eu insami, singura, doar cu sprijinul excesiv uman si moral si total al doar parintilor mei dintre care mi-a ramas doar tatal, mama, cea mai mare avere a mea plecand pentru totdeauna prin culpa, gestul criminal al unor medici iresponsabili care -nu vreau sa par mai paranoica decat pot fi- poate la comnda au savarsit actul de curmare a vietii celei mai dragi fiinte din lume, celei mai complete fapturi umane, celei mai respirabile conditii in virtutea careia existam, celui mai puternic umar -unicul pe care puneam capul la greu: mama!!!
Traim intr-o societate indisolubil definita:TURMA! O turma de oi din mutant lup!!!!O societate amorfa, obosita, tampa, inerta, robotizata, excesiv tolera(n)ta, adusa in pragul conditiei josnice, in pragul prostituarii, la limita decentei, bunului simt, demnitatii, scrupulelor!
Traim intr-un univers nedenumit, apocaliptic, debutand brusc in secolul cincizecisinustiucat-era noastra cand nimeni distruge pe nimeni, nimeni respecta pe nimeni, nimeni este numele fiecaruia, nimeni distruge pe nimeni si datele noastre factuale sunt de fapt ale unor nimeni. Doar o secunda din ziua a saptea ne mai trezeste fiorul ca suntem!!!